Hastanemizde A Grubu Rehabilitasyon ve Fizik Tedavi Ünitesi Açılmıştır
19 Ağustos 2019

Rehabilitasyon ve Fizik Tedavi

Rehabilitasyon bireyin hastalık veya sakatlık sonrası azalmış ya da kaybolmuş fonksiyonlarının yeniden kazandırılması, gündelik hayat aktivitelerini bir başkasına ihtiyaç duymaksızın yapılmasının sağlanması için uygulanan tüm tıbbi, sosyal ve çevresel çalışmaları kapsamaktadır. Bu süreçlerde uygulanan tedavi tekniklerine (elektrik akımları, elektronik ve manyetik akımlar, özel ses ve ışık dalgaları, el veya makinalarla yapılan uygulamalar) fizik tedavi olarak isimlendirilmektedir.

Hastanemiz Yönetimi ve Sağlık kadromuzun özverili çalışmaları sonucunda Hastanemizde  siz değerli Hastalarımızın(Çocuk ve Yetişkin)  ihtiyaç duyduğu zamanlarda fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti sunabilmek amacıyla;  fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi oluşturulmuştur. Egzersiz salonu geniş ve ferah  dizayn edilmiş  olup ,nitelikli personel ve ekipman ile İnme gibi felçlerde, kalça ve diz protezlerinde, romatizmal hastalıklarda,  kırık sonrası   oluşan eklem sertleşmeleri, periferik sinir yaralanmaların da, dejeneratif eklem hastalıklarında, omurganın her türlü hastalığında (bel boyun fıtıkları, omurga eğrilikleri)  Fizik tedavi uzmanlarımızın uygun gördüğü diğer hastalıklarda   yüksek kalitede sağlık hizmeti üretebilecek, rehabilitasyon  programları uygulayabilecek  Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi siz değerli Hastalarımızın Hizmetine sunulmuştur.

Sağlıklı Günler Dileriz.

Dr.Nevzat KILINÇ